Monday, April 19, 2010

CHEKKER...THE LOVELY TRACK EVER!!!

nie mmg tak faham, cemane blh nak jatuh???apa2 pun...bro khairul nie mmg goncang cukup2 bukit CHEKKER...........

julung kalinya, jelopi ABG MAN bermasalah besar.....pecah rear gear box n pecah lock depan.....ropw winch putus sampai tinggal 2 meter jeee dlm winch...inilah hebatnya CHEKKER!!



VIDEO AWIE IN ACTION!!!!

Saturday, April 17, 2010

TRIP TO SUNGAI EBEY, KUALA KRAI.............

suzuki SJ410 in action!!!!

new ISUZU DMAX 3.0 SPINNING LSD REAR GEAR BOX!!!

Tuesday, September 1, 2009

31 ogos....Merdeka di Hutan Chekker







a'kum...sekian lama tak up date blog....now our new event kat Chekker, Machang....trek memang best.....meleleh air liur tgk lumput dan lurah air.....boleh dikatakan middle hardcore.....perjalanan bermula jam 10 pagi....melibatkan 6 buah kenderaan pacuan 4 roda....kali nie kitorang memang niat nak "main" coz dah lama sangat kitorang follow xpdc sampaikan tak dapat memenuhi tuntutan nafsu kami nak main puas-puas...perjalanan takde lah jauh sgt...mengambil masa 3 jam untuk sampai ke check point......beberapa tragedi yang tak dapat dilupakan terjadi.... pajero Din TMKB56 hampir jatuh ke lurah air sedalam 2 meter...alhamdulillah..semua selamat berkat kerjasama semua ahli kelab......perjalanan pulang hanya menagmbil masa selama 2 jam sahaja....



Saturday, June 20, 2009

FAMILY TRIP 4X4 CHALENGE ULU BESUT!

(dari kiri:HISHAM,DIN,MAT JU,CHEONG,MIJI,HJ LAN,AWIE)

bermulalah kisah lembaran baruu...cewwwwaaahhh........tapi kalau azwan ali...AMBOI AMBOI AMBOOOIIII!!!muehehee...anyway....kali ni trip ni kira yg paling rilex n cool....dianjurkan oleh JS 4X4...abg Li....org kuat JS 4X4...disertai hampir 50 buah kenderaan pelbagai jenis 4x4....team kitorang cam biasa menghantar wakil sebanyak 8 buah kenderaan....program start jam 8 berkumpul di pejabat urusan JS x4 di CABANG TIGA PENGKALAN CHEPA...seterusnya meneruskan perjalanan ke HENTIAN REHAT JERTIH, TERENGGANU.
kemudian...bermulalah perjalanan off road.....alhamdulillah...team kitorang takde masalah kecuali DIN KB 56 yg selalu sangkut...masalah spring kalburator....

MAN kb 03 mengalamai kerosakan fuel filter yg pecah...tayar ranger MAT JU KB 01 bocor
.....semua dibantu dgn jayanya oleh MR AH CHAA...memang berjasa kepada team laahh....perjalanan mengambil masa hampir 5 jam...

setibanya di tapak perkhemahan, maka bermulah aksi-aksi memasang khemah dan persiapan makan malam....

maka...bermulalah acara malam iaitu karaoke dan joget POCO-POCO......
pada sebelah pagi...team kitoarng kalah ngn team BELANTARA 4X4 acara tarik tali...hampir tertarik keluar nyawa main bende alah nii...adoiii.....tapi yg best...MIJI dpt hadiah tarian poco-poco....
selepas makan tghari...maka berkoyon2lah kitorang balik...adoii.....DIN KB56 plk buat hal....pajero dia mengalami masalah bearing pecah front rear....tapi alhamdulillah...semua selamat...aminnn.....

PENAJA UTAMA....


ni tauke pusat jualan dan servis FORD kat Kota Bharu...TEGUH ETIKA SDN BHD...kalau bab2 sponsor masuk utan nii...kira diorg laa penerajunyee.....KAK MUTIARA DAN ABG HISHAM ni sporting abisss....tapi yg kagum skali ngn Kak Mutiara.....mase gambo ni dirakamkan Kak Mutiara pregnant 5 bln.....tu pun sempat lagi dia cakap..."Sempat lagi sekali lagi ni nak masuk utan sblm due"....adoii...tapi syabas....both of u memang best!!

MIJI KB 06


MIJI POCO-POCO...hehehehe...ni nama samaran dalam utan..takleh dgr lagu poco2...terus masuk antuu......wife dia ni co pilot....satu kepala ngn miji laa.....tapi wife dia kalau bab masak...sume bende kene basuh dulu....eheheee......sayur kene basuh..beras kene basuh...adoiii!!!FORD RANGER TDi dia nii dah tahap kronik dah...tapi yg heran....ranger dia bukan kemek dalam utan...tapi kemek kat stesen minyak....muhehehehee...kagumm...kagummm!

MAT JU KB 01

IKAN KELI SUNGAI.....hehehe....nama dia MAT JU....pakai no. TMTEAM KB 01....FORD RANGER TDi dia ni baru jee bayar sebulan..dah bwk masuk utan....dah dua kali masuk..pertama kali di LINGGI dan kali kedua di ULU BESUT...mula2 syg gakk ranger dia...lepas dah kemek sana sini....lagi laju dari org lama...ehehehee....syabas diucapkan kepada MAT JU kerana mula merasai nikmat lompatan "IKAN KELI" dalam utan...hehehehee.........

Sunday, March 1, 2009

XPDC KOLEJ ISLAM SAINS DAN TEKNOLOGI...28/02/09

YEHAAA......skali lg org jemput join xpdc...tp hampeh...tuan umah ckp team kitorang prangai cam budak skolah kaki pontengg...hampeh...tapi team kitorang paling cemerlang.xpdc disertai hampir 50 buah kenderaan, lead by skuad rtm.kitorang cam biase laaa......takda leader...main ikut kepala sendiri....

maka bermula xpdc dari kolej KIST di bachok menuju ke perkampungan org asli Sg Rual d Jeli. diorg student kist buat aktiviti kemasyarakatan spt pemeriksaaan kesihatan ,gotong royong dan menderma makanan serta pakaian.

lepas tu mulalah perjalanan offroad. team kami takda rezeki ari tu.sebuah kenderaan team kami terbalik. trooper 2.0 milik cheong yg dipandu abg Shaari mengalami kerosakmn mekanikal semasa pendakian yg menyebabkan kenderaan menggelongsor ke bawah lalu terbalik sebanyak 4 kali. tapi nasib baik, semua penumpang selamat. kenderaan berjaya dikeluarkan keesokan harinya tanpa perlu ditunda.


selepas sampai di tapak perkhemahan, maka bermulalah aktiviti libur pada malamnya.




akibat terlalu sumak memikirkan troopernye yg terbalik tadi,malam tu cheong takleh nak cakap byk macam slalu.malam tu kul 11 dah tidoo...tapi yg hampehnyee....di bantainye tido atas folder bed bro Lan...hangin bro Lan coz terpaksa tido dlm jeep...cam tu lah kawan2...kene berkorban demi kebahagiaan kawan2...hehehe......
esoknya kami siap2 utk pulang,maka bersiaplah kami menuju pulang.tapi perjalanan kami berbeza dgn semalam kerana keadaan jalan bukit tidak lagi berdebu. keadaan bukit licin dan berselut pasti menyukarkan sekali lagi kemalangan yg tak diduga terjadi. hilux SR milik abg Din terbabas semasa menuruni bukit.alhamdulillah, semua selamat.


setelah penat menyelamat dan memandu,kami berenti rehat utk makan MAGGI!!!!


BUUUURRRRPPPPP.......alhamduliilah...maka tamatlah XPDC kami...Tq!

Mr Lan


bro Lan ni mmg terror bab modified...kami slalu antar kat bengkel dia kalau nak buat apa2...bengkel dia kat PADANG SIAM,TANAH MERAH.dia pakai carokee JEEP 2.5.tapi kalau byk sgt keje kat bengkel...mmg dia slalu ilang...masuk bukit pegi memburu....dia ni sanggup duk dalam semak dua tiga ari semata2 nak tgk rupa seladang...mmg hebat aahh....

AWIE JENG


ni mamat ni sales rep FORD tp pakai suzuki jimny...cun abiss jimny dia...mamat ni kalu ajak lawan mulut mmg best....suke nyakat cheong....hehehe.....tapi dia ni pandai masak...masak tempe pun pandai....

Saturday, February 21, 2009

XPDC KB-LATA REK-LEBIR-PALOH

NI LA ABG2 ENGINEER KITAA...YG PALING BYK BUAT JASA...TU YG TAK PAKAI BAJU TU..BRO SHAH...TAKDA DIA...TAKLEH CROSS LAAA KITORANG..TQ BROO
HAAAH...NI PAJELO PUTIH MAU CROSS....GILEE...KAYU 3 BATANG JE BRO....CUAK JUGAK!!!




NI TGH TUNGGU GILIRAN CROSS JAMBATAN KAYU YG KAMI TERPAKSA BUAT SENDIRI...JAMBATAN CAMNI YG KAMI KENE BUAT HAMPIR 3 BUAH JAMBATAN UTK XPDC NI...

Friday, February 20, 2009